Att jämföra försäkring och lån

Jämför försäkringar och lånAlla bör se över sin privatekonomi. När man pratar privatekonomi så ligger det nära till hands att komma in på samtalsämnen som försäkring och lån. Ett sätt att göra medvetna privatekonomiska val är att jämföra försäkringar och lån innan man tecknar. Då säkerställer man att man får bra villkor och inte betalar försäkringspremier och räntor i onödan.

Jämföra försäkringar

Man brukar säga att försäkringsmarknaden är en djungel. Man kan i princip försäkra vad som helst och marknaden består av ett fåtal större aktörer samt ett flertal nischaktörer med inriktning på specifika försäkringar. Eftersom du hamnat här på Inkomstförsäkra.se så vill vi naturligtvis slå ett slag för vikten av en inkomstförsäkring men naturligtvis är även hem-, bil-, och personförsäkringar viktiga för en privatperson. Det finns i princip två sätt att jämföra dessa försäkringar på. Antingen så ringer man runt själv till olika bolag eller så anlitar man en försäkringsförmedlare som hjälper till med detta. Att anlita en försäkringsförmedlare är mer vanligt när det gäller företagsförsäkringar men nuförtiden finns det även aktörer som jobbar med att jämföra försäkringar åt privatpersoner. Egentligen har man inget att förlora på att anlita en försäkringsförmedlare eftersom priset är detsamma som om man skulle teckna försäkringar direkt hos försäkringsbolagen. Oavsett hur man väljer att jämföra försäkringar så är det dock viktigt att jämföra både villkor och pris. Inte bara pris.

Jämföra lån

Precis som när det gäller försäkringar så finns det mycket att tjäna på att jämföra lån. Det finns många kreditgivare som kämpar för att rekrytera nya kunder så chansen är stor att man sparar mycket pengar på att jämföra lån om man inte har gjort det på ett tag. Även när det gäller lån så finns två sätt att jämföra – antingen på egen hand eller genom att ta hjälp av en låneförmedlare. Att jämföra lån själv är ganska tidskrävande plus att man kan få många UC-slagningar på sig vilket inte är så önskvärt. Därför finns många fördelar med att anlita en låneförmedlare som är specialister lånejämförelser. En sådan är exempelvis sambla som har lång erfarenhet inom detta område. Använder man en låneförmedlare så görs bara en UC-slagning om man exempelvis skall jämföra blancolån och låneförmedlarna har oftast upparbetade kontakter med kreditgivarna som göra att ledtiden mellan förfrågan och svar oftast blir betydligt kortare än om man ringer runt och jämför lånevillkor själv.