Inkomstförsäkring för egenföretagare

fem trisslotter smaforetagarnaInkomstförsäkringen kompletterar a-kassan som ersätter max 80 % av 18 700 kr i månadslön. Det blir ca 10 500 kr efter skatt. Tjänar du över 18 700 kr så är det därför viktigt att du försäkrar din lön som överstiger 18 700 kr så att du får 80 % av din totala lön. Försäkringen går att teckna för dig med aktiebolag och gäller vid konkurs/likvidation. Fyll i formuläret nedan så kommer du inom kort bli kontaktad angående offert och information om vad en privat inkomstförsäkring kan göra för att öka din trygghet.

Medlemmar i Småföretagarnas Riksförbund får dessutom fem Trisslotter vid tecknande av inkomstförsäkring!

Få offert på inkomstförsäkring för egenföretagare
 [contact-form-7 id=”445″ title=”Kontaktformulär Småföretagarna”] 

 

+ Trygga lönen och få fem Trisslotter!

+ Går att teckna oavsett bransch

+ Kompletterar a-kassan

+ Ersättning upp till 1 år

+ Gäller vid konkurs eller likvidation

+ Jobbgaranti ingår (värde 5000 kr)

+ Kvalifikationstid 1 år

+ Trygga lönen idag!

Vanliga frågor om inkomstförsäkring

Varför skall man teckna en inkomstförsäkring?
Svar: Helt enkelt för att det ger dig en trygghet utifall du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Många har idag höga fasta kostnader för exempelvis boende och bil, och då kan det bli svårt att kunna betala dessa kostnader och behålla sin levnadsstandard med bara a-kassans ersättning under en period utan jobb och inkomst.

Vad krävs för att teckna inkomstförsäkring?
Svar: Det krävs att du är tillsvidare-anställd eller egenföretagare med aktiebolag, medlem i svensk a-kassa, jobbar minst 17 timmar/vecka samt är folkbokförd och bosatt i Sverige.

Vad kostar en inkomstförsäkring?
Svar: Det beror på vilken bransch du är verksam inom samt vilken lön du skall försäkra. Fyll i formuläret ovan, så återkommer vi med vad det kostar för just dig.

Vad innebär kvalifikationstid?
Svar: Till skillnad mot exempelvis bil och hemförsäkring så måste du uppfylla en kvalifikationstid för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen om du blir ofrivilligt arbetslös.

Hur lång är kvalifikationstiden för inkomstförsäkringen?
Svar: Den är 12 månader. Om du byter från ett försäkringsbolag eller fackförbund till ett annat så kan du i vissa fall ta med dig den kvalifikationstid du byggt upp i det första bolaget.

Varför behövs kvalifikationstid i försäkringen?
Svar: Den behövs för att kunna hålla en rimlig premie i inkomstförsäkringen. En inkomstförsäkring är alltså ett skydd som man skaffar sig i förebyggande syfte, inte när man redan vet att man kommer bli arbetslös.

Karens, vad är det?
Svar: Det är den tid det du måste vänta innan du får ersättning från inkomstförsäkringen, när du blivit beviljad ersättning. Karenstiden baseras på den karenstid som a-kassan har, det vill säga 7 dagar.

Jag har två inkomstförsäkringar – vilken inkomstförsäkring gäller då?
Svar: I dessa fall så gör du enklast i att kontakta oss så går vi igenom ditt fall individuellt. Även om du har två inkomstförsäkringar så kan du dock aldrig få mer än 80 % totalt, av din lön.

Hur fungerar ersättningen från inkomstförsäkringen?
Svar: Låt säga att du har en lön på 35 000 kr/mån och blir av med ditt jobb, då får du cirka 10 492 kr/mån i ersättning från a-kassan efter skatt (schablonskatt 30 %). Inkomstförsäkringen kompletterar då den a-kassa du har vilket innebär att du kan få 80 % av din lön i ersättning. I detta fallet blir det totalt 19 600 kr/mån. Med andra ord så får du 9 128 kr/mån mer med inkomstförsäkringen, jämfört med om du bara hade haft a-kassa.

Om du tjänar ännu mer så så blir ersättningen ännu högre, förutsatt att du angivit detta när du tecknade försäkringen. Vid en eventuell skada så fastställer a-kassan en ersättningsgrundande inkomst baserat på genomsnittslönen de senaste 12 månaderna. Denna ersättningsgrundade inkomst används även vid skadehanteringen i inkomstförsäkringen.

Jag är medlem i Småföretagarnas Riksförbund och har tecknat inkomstförsäkring. När får jag mina utlovade Trisslotter?
Svar: När första inbetalningen gjorts.